Mannen aangehouden na meldingen van poging tot beroving in de Theresiastraat

Den Haag – De politie heeft zondagmorgen 20 september drie mannen van 20, 28 en 54 jaar aangehouden op verdenking van poging beroving op diezelfde dag.

De politie kreeg kort na elkaar twee meldingen waarbij twee mannen probeerden geld weg te nemen bij de slachtoffers. Een 20-jarige Hagenaar liep omstreeks 10.10 uur over de Theresiastraat. Twee mannen belemmerden hem, ter hoogte van het Ministerie van EZ, de doorgang. De mannen vroegen hem geld, maar toen hij hier niet op in ging eisten ze geld, pakten hem beet en duwden hem tegen een muur. Doordat de Hagenaar naar een vrouw, een voorbijganger, riep wist hij weg te komen.

Op bijna dezelfde locatie vond een halfuur eerder een soortgelijk incident plaats. Daar werd een man die met zijn zoon liep aangesproken door twee mannen. Op basis van de signalementen werden later drie mannen aangehouden. De 54-jarige verdachte werd al snel heengezonden toen hij niet betrokken bleek bij de poging beroving. De politie doet verder onderzoek. De 20-jarige verdachte moet zich dinsdag 22 september verantwoorden voor een supersnelrecht zitting.