Luisterlied centraal bij Muziek in Bezuidenhout op 24 juni 2018

Bij Muziek in Bezuidenhout komen 2 musici net zo goed tot hun recht als 12! Norma de Jong en Hans Ruitenberg maken op zondag 24 juni de stap van de huiskamer op Pareldag naar het terras van de Bezuidenhut. Samen zingen en spelen zij bekende, nostalgische liedjes. Eigen werk wisselen zij af met klassiekers van het Engels- en Nederlandstalige luisterlied.

Foto Norma de Jong en Hans Ruitenberg
Gelegenheidsduo Norma de Jong en Hans Ruitenberg

Akoestisch programma
Norma de Jong en Hans Ruitenberg zijn beiden geboren en getogen in Den Haag. In het Koorenhuis leerden zij elkaar in 2002 kennen bij een cursus kleinkunst. Zij spelen sindsdien in eigen programma’s en verschillende formaties, zoals Denorman. Samen vormden zij cabaretduo RIJP!. Ook nu treden ze nog af en toe samen op, met eigen nummers en bekende liedjes van o.a. Wim Sonneveld, Rob de Nijs en Herman van Veen. Op zondag 24 juni spelen en zingen zij akoestisch, met een programma met Nederlandse en Engelse liedjes.

Hans en Norma
Hans stapte over van het schrijven van journalistieke bijdragen naar het schrijven van liedjes, cabaret en tv-programma’s. Hij zingt, acteert, schrijft en maakt. Satire, musical of commercials, hij kan het allemaal. Met zijn baritonstem vertolkt hij net zo lief Schubert als Sonneveld.

Norma bemiddelt in muziek, produceert en schrijft en zingt zelf. Met Hans of de Regenboogboom. Dit is een organisatie die kinderen (en hun ouders) in een kwetsbare positie de weg wijst naar een veilige plek en hun eigen kracht. Door liedjes en verhalen bijvoorbeeld.