Liduina Basisschool (Amalia van Solmsstraat) gaat ruilen met Haagse Schoolvereniging

Een paar jaar geleden was er sprake van: de Liduina in de Amalia van Solmsstraat zou worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuw schoolgebouw.
De buurt en andere organisaties kwamen hiertegen in opstand. De Liduina is namelijk een karakteristiek gebouw en gezichtsbepalend voor Bezuidenhout. De afbraak werd afgeblazen, de gemeente deed  de knip voor nieuwbouw stevig dicht en geld voor een duurzame renovatie had de Liduina niet.
Totdat….het bestuur Lucas Onderwijs in gesprek kwam met het bestuur van de Haagse School Vereniging. Laatstgenoemd bestuur heeft veel belangstelling voor het gebouw van de Liduina Basisschool en heeft geld om een duurzame renovatie uit te voeren. Momenteel is een afdeling van de Haagse School Vereniging gehuisvest in de grijze gebouwtjes naast de Liduina.
De besturen zijn opnieuw in gesprek gegaan met de gemeente, die de knip voor nieuwbouw weer heeft geopend en daarna is alles in een stroomversnelling gekomen. De nieuwbouw voor de Liduina wordt een feit: de grijze gebouwtjes van de HSV gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor onze nieuwbouw!
Mogelijk zal de eerste paal in 2015 de grond ingaan. Over een jaar ligt er een Programma Van Eisen, waarin de ambities en wensen van het schoolteam zijn verwoord. Met het PVE gaat de architect aan de slag.