Letterkundig Museum wint Hollandse Nieuwe

Het Letterkundig Museum heeft de hoofdprijs Hollandse Nieuwe gewonnen van tv-programma AVRO Kunstuur. Het publiek vindt de online expositie Ik Jan Cremer de beste presentatie van een nieuwe museumaanwinst van het jaar.

In de 1e ronde kozen kunstliefhebbers het manuscript van ‘Ik Jan Cremer’ al als één van de 5 beste aankopen van Nederlandse musea. Nu koos het publiek met bijna 20.000 punten de presentatie rondom de aanwinst als dé beste.

AVRO Kunstuur
In ‘Hollandse Nieuwe’ van het AVRO-programma Kunstuur werd beoordeeld hoe musea een nieuwe aanwinst aan het publiek presenteren. Geeft die presentatie een toegankelijke kijk op de nieuwe kunstschat of juist niet? Het Letterkundig Museum deed mee met de aankoop van het manuscript waarmee Jan Cremer in 1964 de Nederlandse literatuur de jaren ’60 binnenvoerde.

Social media-expositie
Een kleine 50 jaar later laat het Letterkundig Museum het manuscript zien in de eerste social media-expositie van Nederland. Brutaal en rebels als Cremer zelf. Stap in de jaren ’60 van Cremer en blader door de mooiste pagina’s. Lees zijn bijzondere ideeën voor een reclamecampagne en ervaar de opwinding die het boek teweegbracht.
De online expositie is tot en met 31 december 2011 te bewonderen op:
www.letterkundigmuseum.nl
https://jan-cremer.hyves.nl
https://www.facebook.com/pages/Ik-Jan-Cremer
Wie het complete manuscript wil zien, inclusief gewiste passages en vele artikelen en sfeerfoto’s uit die tijd, kan de Jan Cremer-app downloaden: https://itunes.apple.com/nl/app/ik-jan-cremer./id469778660?mt=8&affId=1990831.