Les amis de Fanny genomineerd voor de Gulden Klinker

De gemeente heeft vandaag bekend gemaakt dat Les Amis de Fanny is genomineerd voor de Gulden Klinker. 
In Bezuidenhout aan de Loudonstraat naast het stadsdeelkantoor is een Jeu de Boulesbaan aangelegd. Het ‘Boulodrome sous les platanes’. Deze baan is de thuisbaan van ‘les amis de Fanny’, een club van liefhebbers van het spel, maar ook van het goede leven. Waarbij vriendschap, een prettig gesprek en kameraadschappelijke competitie belangrijker zijn dan winnen. Hoewel, soms aan het eind van de dag als het spel altijd spannend wordt en de hoofden van spanning rood geworden zijn, dan worden de vrienden van Fanny toch eerzuchtig. Dan valt er wel eens een grommend geslaakt ‘%$#@ de m*rde’, want niemand wil Fanny’s billen kussen, hoeveel we ook van haar houden.
De baan wordt onderhouden door buurtbewoners, die hun best doen om het een fijne plek te maken en te houden. Daarom wordt het grind geharkt, bladeren opgeruimd, de heg gesnoeid én een oogje in het zeil gehouden.

De groep heeft ook een eigen website: lesamisdefanny.wordpress.com
Gulden Klinker
De gemeente heeft de Gulden Klinker ingesteld voor Hagenaars die de handen uit de mouwen steken om te bereiken dat de omgeving schoon, veilig en gezellig. Zulke mensen zijn goud waard, vindt de gemeente Den Haag. Alle mensen die samen iets doen om hun omgeving schoner, veiliger of prettiger te maken kunnen zo´n Gulden Klinker krijgen. Iedereen mag meedoen: buurtbewoners, winkeliers of scholieren.
De Klinker wordt ingestraat in de straat of plein. Zo ziet iedereen dat daar hard wordt gewerkt aan een prettige buurt. Bij de Gulden Klinker hoort een waardebon van € 1.000. Ieder daarop volgende jaar kan tot € 750 gedeclareerd worden voor de werkzaamheden. Daarmee kunt u bij de gemeente dingen of diensten kopen die uw buurt nog schoner, veiliger of gezelliger maken.