Laurence Freeman geeft een lezing in de Church of our Saviour in Bezuidenhout

Laurence Freeman, OSB, directeur van de ‘World Community for Christian Meditation’ bezoekt de internationale parochie Church of Our Saviour in Den Haag op vrijdag 8 juli 2016.

De Benedictijner monnik en priester Laurence Freeman, onder andere bekend van de christelijkboeddhistische dialogen met de Dalai Lama, zal op vrijdag 8 juli 2016 een bezoek brengen aan de Church of Our Saviour, Bezuidenhoutseweg 157, 2594 AG Den Haag.

Hij zal om 13u00 een lezing geven met de titel “Meditation and the Discovery of Peace”, met een introductie door de priester van de parochie, Sjaak de Boer.
Om 14u00 is er gelegenheid om hem vragen te stellen en om 14u30 zal er een boekenverkoop zijn; Laurence Freeman zal desgevraagd met plezier zijn handtekening willen zetten.

Laurence Freeman werd in 1951 geboren in Engeland waar hij werd onderwezen door de Benedictijnen en waar hij vervolgens Engelse literatuur studeerde aan de New College, Oxford University. Voordat hij monnik werd, deed hij ervaring op bij de Verenigde Naties in New York, in de bankwereld en in de journalistiek.

Thans is hij Benedictijner monnik van de abdij van Christ Our Saviour, Turvey, Engeland, een klooster van de Congregatie van Monte Oliveto. Hij is directeur van de World Community for Christian Meditation (WCCM, www.wccm.org ), een oecumenische, contemplatieve gemeenschap, die in Nederland is gevestigd onder de naam ‘Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie’.
De WCCM is actief in meer dan honderd landen en is een “klooster zonder muren” geworden waarbinnen Laurence Freeman wereldwijd reist en onderwijst, lezingen geeft en retraites leidt.

Naast zijn werk voor de contemplatieve wijsheidstraditie van het christendom, heeft Laurence Freeman leiding gegeven aan dialogen en wereldwijde vredesinitiatieven zoals de historische ‘Weg van Vrede’ samen met de Dalai Lama, gestart in 1998. In voorbereiding is een volgende conferentie van de ‘Weg van Vrede’ voor april 2017 in Washington DC, wederom met de Dalai Lama. Laurence Freeman ontving de ‘Order of Canada’ in 2012 als erkenning van zijn werk voor de interreligieuze dialoog en de bevordering van wereldvrede.
Hij is schrijver van een groot aantal boeken en artikelen, waaronder: – Light Within,
– Meditation: Your Daily Practice,
– Jesus The Teacher Within,
– First Sight: The Experience of Faith.
Een aantal daarvan zijn in het Nederlands vertaald.

Iedereen is van harte welkom om op vrijdag 8 juli 13u00 aan dit inspirerend evenement deel te nemen in de Church of Our Saviour, Bezuidenhoutseweg 157, 2594 AG Den Haag.

De entree bedraagt 5 Euro.