Lancering website over eenzaamheid in Den Haag

Woensdag 31 maart om 12.00 uur gaat de website ‘Meedoen met Den Haag’ officieel online. Een initiatief van het CIPO en Sensoor Haaglanden, die samen de eenzaamheid in Den Haag te lijf gaan.

De website www.meedoenmetdenhaag.nl/ beoogt het begrip eenzaamheid bespreekbaar te maken. Leeft eenzaamheid ook in Den Haag? En wat vindt de Hagenaar van eenzaamheid? Jong of oud, eenzaamheid kent geen leeftijdsgrens!

Een belangrijk onderdeel van de website is de enquête. Het invullen van deze enquête zal u een stuk bewuster en hopelijk ook wijzer maken over dit onderwerp en verschaft belangrijke informatie over eenzaamheid voor de samenleving.

Graag horen wij ook uw mening. Ga naar www.meedoenmetdenhaag.nl, vul de enquête in en maak kans op een Iris Cheque.

Alleen zijn is voor veel mensen geen fantasie, maar werkelijkheid. Dit geldt zowel voor jong als oud. Door een verhuizing, scheiding of het overlijden van de partner sta je er opeens alleen voor. Familiebanden zijn tegenwoordig bovendien een stuk losser dan vroeger. Buren kennen elkaar vaak niet eens.

Naar schatting zijn er maar liefst 6000 extreem eenzame ouderen in de stad Den Haag. Dat wil zeggen: mensen die minder dan éénmaal per vier weken sociaal contact hebben!

CIPO
Het Centraal Informatiepunt Ouderen is dé instelling waar senioren in Den Haag terecht kunnen voor informatie. Bij CIPO kunt u telefonisch, per e-mail of in de bezoekersruimte antwoord krijgen op uw vragen over wonen, welzijn, vervoer of financiële en sociale onderwerpen. www.cipo.org/

Sensoor Haaglanden
Sensoor is de grootste aanbieder van emotionele hulp op afstand in Nederland.
Als het even niet meer gaat, als u uw hart wilt luchten, als u met iemand wilt praten of als u ergens mee zit, dan kunt u bij Sensoor terecht. Dus ook als u zich eenzaam voelt. Sensoor Haaglanden is bereikbaar onder nummer 070 – 345 45 00 en  wordt verzorgd door Stichting TeleTrust.
www.haaglanden.sensoor.nl