Laatste winkelblok op Den Haag Centraal feestelijk geopend

Maandagochtend openden wethouder Boudewijn Revis (Gemeente Den Haag Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte) en Paul Rutte (Directeur Grote Projecten bij NS Stations) het laatste vernieuwde winkelblok op Den Haag Centraal.
In het winkelblok zijn negen winkels gevestigd, waaronder Bruna, Etos, Jambelle, Broodzaak, Kiosk, Smullers en LaPlace.
Opening Den Haag Centraal dichterbij
Wethouder Boudewijn Revis: ‘Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Den Haag Nieuw Centraal is een belangrijke stadsentree. Hier maken de bezoekers kennis met Den Haag. En het ziet er prachtig uit. Met de oplevering van het laatste winkelblok komt de echte opening weer een stap dichterbij. 
“De opening van dit laatste vernieuwde winkelblok is weer een mooie mijlpaal in de verbouwing van het station. Hierna gaan we meteen verder met de sloop van de tijdelijke winkelvoorziening. Het is goed om te zien dat alle bijna alle winkelcasco’s zijn verhuurd. Zo opent er binnenkort een Stationshuiskamer op de eerste etage boven o.a. Käfer en AH to go. Dit is een nieuw concept dat inspeelt op de behoefte van de reiziger om een prettige verblijfsplek op het station te hebben”, aldus Paul Rutte.
Klik op de foto om een vergroting te bekijken.

Verbouwing winkels afgerond
In drie fasen zijn in totaal 23 casco’s voor winkels en voorzieningen op het station gerealiseerd. Nu alle winkels op hun definitieve plek op het station zijn gevestigd, worden de tijdelijke winkelunits onder het tramplatform verwijderd. ProRail legt daarna  het laatste deel van de natuurstenen vloer op deze plek, zodat de transferruimte in het station straks weer optimaal  is. Tot slot gaat NS aan de slag met de bouw van een aantal losse units in de stationshal waar de reiziger straks koffie of reisinformatie kan halen.