Laatste vernieuwde winkelblok op station Den Haag Centraal maandag open

Door Willemijn de Koning
Wethouder Boudewijn Revis (Gemeente Den Haag Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte) en Jaap Reijnders (directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij NS Stations) zullen maandag het laatste vernieuwde winkelblok op Den Haag Centraal openen. Met deze opening komt het einde van de verbouwing van Den Haag Centraal weer een stap dichterbij.
“Met de opening van dit laatste vernieuwde winkelblok heeft de verbouwing van het station weer een mijlpaal behaald. Het einde van de verbouwing van Den Haag Centraal is in zicht. Deze winkels sluiten aan bij de wensen van onze reizigers en zorgen ervoor dat het verblijf op het station als onderdeel van hun reis zo aangenaam mogelijk wordt”, aldus Jaap Reijnders.
In drie fasen zijn in totaal 23 casco’s voor winkels en voorzieningen op het station gerealiseerd. In dit laatste blok openen onder andere Jambelle, Etos, Bruna, Broodzaak, LaPlace, Kiosk en Smullers hun deuren voor de reiziger. De tijdelijke winkelunits onder het tramplatform worden na de opening van dit laatste blok verwijderd. ProRail legt daarna het laatste deel van de natuurstenen vloer op deze plek, zodat de transferruimte in het station straks weer optimaal is. Tot slot gaat NS aan de slag met de bouw van een aantal losse units in de stationshal waar de reiziger straks koffie of reisinformatie kan halen.