Laatste nieuws uit Het Groene Oordtje: Het tuintje dat verhuisde

Het Groene Oordtje (www.hetgroeneoordtje.nl) is niet meer. Grote machines hebben in korte tijd teniet gedaan, wat door mensenhanden door de jaren heen was opgebouwd. We wisten allemaal dat dat moment zou komen, maar als het dan zover is…..Wat rest is een kaal, smal landje, dat niets meer kan vertellen over al het moois achter het zonnebloemhek. Maar, (on)kruid vergaat niet, zoals al te zien is aan de verplaatste planten, struiken en bomen . Vele behulpzame mensen hebben, ieder op hun eigen manier,  Cocky bijgestaan . Dat is hard nodig, als je uit je paradijs verjaagd wordt.  Dit lijkt dan ook hèt moment om haar zelf het woord te geven en iedereen te bedanken. 

“De twee Hansen, al maandenlang noeste werkers en stille krachten, Ries die zich bekommerde om het welzijn van de bomen, Inge & Don voor hun werk en warmhoudkannen, Koos (met kleinkinderen) voor zijn inzicht in afbreken, bouwen en opslaan. Loek die de moed erin houdt, plantendeskundige Mariet, Aletta als onvolprezen organisator en terraslegger, Ariane het digitale meesterbrein en Annette, die nooit iets te veel is. En dan ook nog Eric, Theo, Carrie, Ben, Joop, Arjen, Rinske en zoon Jord die de boot terug vond, de zussen van Petra en mensen van wie ik de naam nog niet ken. Ook jullie horen erbij.”
En dan nog Jan, die zelf niet kon komen, maar dacht dat een donatie ook van pas zou zijn. Wat een briljant idee! Zo ontstaat op een natuurlijke manier een soort ‘Vrienden van de Vereniging Natuurtuinen Groene Schenk (VNGS)’. De VGNS staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft sinds enkele weken ook een rekening: ten name van Natuurtuinen Groene Schenk,  IBAN NL64  Rabo 0123233232. U kunt dus Jans voorbeeld volgen!
Stand van zaken nu
* Maandag, 4 november as. komt er weer een aannemer kijken. Als het huisje staat, krijgt het terrein meer structuur.
* De vijver wordt waarschijnlijk uitgegraven met een machine; een mens hoeft niet alles zelf te doen.
* Druk bezig met grondverzet en daarna alles weer op de juiste plek zetten. Dan merk je echt hoeveel werk er al gedaan is!
* De NS heeft eindelijk het opschot van wilg en els weggefreesd ( helaas niet de wortels). Nu kan de grond in orde worden gemaakt voor de schuur en het te leggen tegelpad .
* Aan het pad komen twee compostbakken ( zal Dick timmeren); de moestuin ontstaat temidden van graspaden. Jacques zal zich met de moestuin bezighouden en met een kas. 
* Langs het grote pad staan azalea’s en rhododendrons; rozen en drachtplanten worden t.z.t. verplaatst naar hun eigen perken.   
* Hans&Petra scheppen een dierenwalhalla en Martin&Aurora proberen het stiltegebied in alle rust te herstellen.
* BijenHans spit al dagenlang land om tot berg en dal; een moeras doorlopend tot aan de vijver is in de maak.
Nog te doen
Weet u waar we het meest naar verlangen? Natuurlijk, naar de opening in juni 2014, maar nu vooral naar een eigen WC. Wie komt deze wens vervullen?
 
Toen het Tuintje aan zijn nieuwe plaats begon te wennen, glimlachte het van plezier. Nu kon het weer naar de zon kijken, naar de maan en naar de sterren. Nu kon het weer de lente, en de zomer, en de herfst en de winter zien komen en gaan. Nu werd het weer verzorgd.
* Naar Virginia Lee Burton: Het huisje dat verhuisde ( Lemniscaat, Rotterdam, 1973)

Onze contactgegevens zijn:
Het Groene Oordje
IJsclubpad 2
2593 HH Den Haag