Laatste maanden verbouwing Den Haag Centraal

Door Gerard van den IJssel
Nog een paar maanden en dan is de verbouwing van treinstation Den Haag Centraal klaar. Vier jaar lang is er gewerkt aan de grootschalige opknapbeurt.
“We zijn er nog niet”, zegt bouwmanager Vincent Maaskant van ProRail. “Komende weken verdwijnen de tijdelijke voorzieningen uit de stationshal. Snel daarna komen de tegelleggers om het laatste stuk natuurstenen vloer te leggen. De houten vlonders en hoogteverschillen verdwijnen dan. Tegelijkertijd worden alle installaties in het station verder aangesloten en getest en plaatst NS nog een aantal kiosken langs de looproutes naar de treinen. Op de restwerkzaamheden in het kader van bewegwijzering, toegangspoortjes en camera’s na – deze volgen later – is het station dan klaar. En dat betekent…feest!”
De gemeente Den Haag, ProRail en de NS organiseren samen het openingsfeest van het nieuwe station. Een datum daarvoor is nog niet bekend. “Een ding staat vast”, zegt Vincent Maaskant. “We bouwen deze nieuwe stationshal voor de reizigers, en dus vieren we ook het feest met hen.”