KunstPost bedankt het Gemeente Museum

Tijdens de avond openstelling van het Gemeente Museum op 15 mei jl. hebben 13 bij KunstPost aangesloten kunstenaars de kans gekregen om hun werk te laten zien in dit museum. KunstPost is heel dankbaar dat zij deze kans gekregen heeft. Het werk hing tussen de verschillende exposities op de parterre. Ze hadden een groene route samengesteld waar je het werk van de deelnemende kunstenaars van KunstPost kon vinden. Met grote groene stippen op de muur was het werk van de KunstPost kunstenaars duidelijke gemarkeerd. De getoonde werken pasten goed bij de collectie. Het leidde ook tot verrassende keuzes en bijzondere combinaties. KunstPost bedankt met name Ernest Utermark en Barbara Berger voor al het werk dat zij gedaan hebben om dit mogelijk te maken.

Vanuit Haagse Hout hadden circa 400 mensen op deze avond de weg naar dit Haagse museum weten te vinden. Het museum had bussen geregeld die op diverse plekken in dit stadsdeel bewoners meenamen en ook weer thuis brachten.

Resto Van Harte had op deze avond een museum diner georganiseerd en had ook een eigen bus geregeld die hun gasten naar het museum brachten. De sfeer in het museum was relaxed en ontspannen. De mensen druppelden vanaf 18 uur binnen. In het museum stond een buffet met hapjes en drankjes te wachten op de gasten. Daarnaast hadden ze een heel programma samen gesteld met rondleidingen, workshops en meer. Het was echt een feest voor en met bewoners van Haagse Hout.

Gerard Verspui (PvdA, rechts) in gesprek met Piet Regeer (KunstPost) voor het werk van Roza Bahrami (Zelfportret). Foto: Willem H T de Muralt

Ook Gerard Verspui van de PvdA was aanwezig. Samen met Piet Regeer van KunstPost heeft hij werken van de KunstPost kunstenaars bekeken naast natuurlijk de prachtige Calder expositie en de meesterwerken uit het Mauritshuis die op dit moment in het Gemeente Museum te zien zijn. Ook de schitterende expositie ‘Goud uit Java, zilver uit Batavia’ is zeker de moeite van het bezoeken waard.

Tot en met september hebben bewoners van Haagse Hout gratis toegang tot dit museum op vertoon van de sleutelhanger. Deze sleutelhanger is op diverse plekken in het stadsdeel te verkrijgen.

Mocht u meer willen weten over KunstPost of over het Gemeente Museum kijk dan op site.