Krajicek adviseert minister op het Spaarwaterveld

DEN HAAG –  Het gebeurt niet snel dat Richard Krajicek zich gedurende het ABN Amro World Tennis Tournament laat weglokken uit Ahoy. Maar voor minister Edith Schippers maakte de toernooidirecteur graag een uitzondering. Krajicek reisde af naar een van de playgrounds van zijn eigen Richard Krajicek Foundation, om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het eerste exemplaar te overhandigen van de bloemlezing ’Een elftal vrienden, maatschappelijk kapitaal uit een loterij’.
Het boekwerkje presenteert elf voorbeelden van organisaties die zich bezighouden met het maatschappelijk belang. „Zie het als een uitgestoken hand”, aldus Krajicek tegen de minister. „Nederland beschikt over een sterk weefsel van clubs en verenigingen die u bij het bepalen en uitvoeren van uw beleid kunnen helpen. Ze streven dezelfde doelen na: gezondheid, participatie, welzijn en beweging. Zie het als een verenigd maatschappelijk kapitaal. Samen moeten wij, in deze tijden van bezuiniging, de klus zien te klaren.”
Krajicek sprak uit hoofde van zijn functie als ambassadeur van de VriendenLoterij. Deze belangrijke financier van ’het maatschappelijk middenveld’ in Nederland haalde het afgelopen jaar 45 miljoen euro op en minister Schippers kon Krajicek voor zijn foundation dan ook een cheque overhandigen ter waarde van 567.130 euro.
De overhandiging vond plaats op de playground van de Krajicek Foundation aan de Spaarwaterstraat in Den Haag.