Koninklijk Conservatorium zoekt jong muziektalent tijdens Kindermuziekweek

Open Dag PI en BASIS op zaterdag 13 april

Het Koninklijk Conservatorium is het enige conservatorium in Nederland met een programma voor kleuters en basisschoolleerlingen die een duidelijke aanleg voor muziek hebben. PI is hét muziekprogramma voor kleuters, bij BASIS leren kinderen vanaf 7 jaar een blaasinstrument bespelen. Tijdens de Open Dag van PI en BASIS op zaterdag 13 april (9.30 tot 13.00 uur) kunnen kinderen meedoen aan openbare lessen en de instrumenten uitproberen. Ook zijn er miniconcerten door kinderen die nu deelnemen. De Open Dag van PI en BASIS is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek.

PI en BASIS
Kinderen geboren tussen 1 augustus 2013 en 1 oktober 2014 kunnen op het Koninklijk Conservatorium PI: Muziek voor kleuters volgen in schooljaar 2019/20. De instrumenten waar zij uit kunnen kiezen zijn: piano, slagwerk (djembé en marimba), accordeon, viool, cello, contrabas, harp en blokfluit. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar (start tussen 7 en 10) is er BASIS: Muziek voor blazers. Een innovatief programma waarin klankvoorstelling, samenspelen, componeren en improviseren centraal staan bij het leren bespelen van de instrumenten uit het klassieke blaaskwintet: fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.

Landelijke Kindermuziekweek
De Nederlandse muzieksector bundelt haar krachten om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijke, jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek. Een week doordrenkt van muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar, die net zo’n begrip moet worden als de Kinderboekenweek. Met heel veel zelf uitproberen, beleven en genieten. Met als doel: ieder kind in Nederland het plezier laten ervaren van live muziek. Tien dagen lang, elk jaar opnieuw. De allereerste editie is gepland van 5 t/m 14 april 2019.

Praktische informatie Open Dag PI en BASIS
zaterdag 13 april 2019, 9.30 tot 13.00 uur
Koninklijk Conservatorium
Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag
Toegang gratis, aanmelden niet nodig
Meer informatie: https://www.koncon.nl/agenda/open-dag-pi-en-basis