Kom naar de inloopavond vernieuwde Koekamp

Staatsbosbeheer en de gemeente verbeteren samen de inrichting van de Koekamp en de omgeving. Hiermee wordt de Koekamp toegankelijker en wordt de verbinding met het Haagse Bos beter. Om de schetsen en ontwerpen te laten zien, organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst op 3 juli 2017.

Naast de herinrichting van de Koekamp gaat de gemeente ook de Utrechtsebaan een extra stuk overkappen. Deze overkapping komt vlak achter de Malietoren en krijgt een groene invulling. Meer weten over de nieuwe inrichting van het gebied? Kom langs bij de inloopavond. Inlopen kan op elk moment.

  • Maandag 3 juli 2017
    New Babylon Meeting Center, ontvangstlounge Anna van Buerenplein 29, 2e etage
    Tussen 19.00 en 21.00 uur

Koekamp
Den Haag en Staatsbosbeheer willen samen de kwaliteit van het groen verbeteren. Er komt bovendien extra groen bij. Enkele veranderingen zijn:

  • De stenen rand langs het water wordt omgezet naar een natuurlijke oever.
  • De loop van het water wordt verlegd.
  • Stalen hekken voor het hertenkamp worden veranderd.

In het ontwerp wordt de inrichting al aangepast aan een goede verbinding met het toekomstige stadsplein op het Koningin Julianaplein. Ook wordt er al rekening gehouden met de toekomstige inrichting van de kruising Rijnstraat – Bezuidenhoutseweg.

Terrein Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer gaat haar terrein openstellen en de omheining om het terrein verdwijnt. De inrichting van het gebied wordt op dit moment verder uitgewerkt. Zo wordt het gebied beter toegankelijk voor bezoekers. Vanuit de stad ontstaat er een goede groene verbinding naar het natuurgebied van de duinen. In de toekomst wordt dit onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Overkapping Utrechtsebaan
De extra overkapping van de Utrechtsebaan is ongeveer 20 meter. Dit is gunstig voor de planten en dieren in het gebied, omdat er een groene verbinding komt met het Haagse Bos. Voor fietsers en wandelaars is de verbinding tussen de gebieden ook eenvoudiger en natuurlijker.

Achtergrond
De aanpak is onderdeel van de verbetering van de stadsentrees. De Koekamp en de overkapping van de Utrechtsebaan liggen in het gebied waarvoor de Leidraad Stadsentree Den Haag CS is opgesteld.
Hierover vindt u meer informatie op de pagina Stadsentree Den Haag Centraal wordt vernieuwd op de site van de gemeente.