Kinderen genieten van partijtje voetbal op VUC Opendag

Op een stralende zonnige woensdagmiddag beleefden ruim honderd kinderen en hun ouders een prachtige voetbalmiddag bij VUC. Tijdens de VUC Opendag speelden jongens en meiden van 5 tot en 7 jaar wedstrijdjes in een 4×4 voetbaltoernooi in teams van grote namen als ADO Den Haag, Barcelona en Inter Milan. Een ware strijd met op het eind verrassende winnaars die bekroond werden met een medaille door Pinguïn Shira: VUC (5 jaar), Arsenal (6 jaar) en Bayern München (7 jaar). Voor alle kinderen was er een verkoelend sapje, gedoneerd door het Bestuur van VUC, en een echt voetbalvaantje van VUC dat met veel trots door de kinderen in ontvangst werd genomen om de volgende dag op school te kunnen laten zien.

Bij de Opendag konden wij rekenen op de hulp van enthousiaste scholieren van de vmbo Helderingschool uit Scheveningen, die bij VUC een dagje maatschappelijke stage liepen. De organisatie van het toernooi was in handen van de aanwezige stagiaires bij VUC van de opleiding sport en beweging van het Mondriaan en ROC Leiden. Zij zijn sinds september actief bij VUC bij de training aan de MP en F-spelers op woensdagmiddag. De Opendag is voor hen een uitdaging om hun organisatietalenten te laten zien.

Tot slot was de Opendag vooral ook een geslaagde dag door de bijdrage van vele sponsors uit de wijk. Een heerlijke lunch, prachtige folder, gezond fruit, een lekker ijsje en snack voor alle vrijwilligers. Dankjewel: Sarah’s Kindermode, Kriege Verhoek fruit, IJsfirma Vrolijk, Tammes Bouw en Meere Reclamestudio.

Wil je ook een keertje komen voetballen bij VUC? Je bent van harte welkom bij de training op woensdagmiddag om mee te spelen. Om 14.30 uur voetballen de MiniPupillen (kinderen van 5 en 6 jaar) en om 16.00 uur de Fjes (kinderen van 7 en 8 jaar). Meer informatie over VUC is te vinden op www.vuc.nl. Tot ziens op het voetbalveld bij VUC.