Kinderboekenparade

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Kinderboekenmuseum zijn deuren opende en dat gaat groots gevierd worden! De start van de festiviteiten vindt plaats op zondag 2 juni tijdens de Kinderboekenparade. Aansluitend bij 25 jaar Kinderboekenmuseum staat het festival dit keer in het teken van geschiedenis. Van ridders tot ruimtevaarders; de Kinderboekenparade 2019 belooft historisch leuk te worden!

Klik hier voor meer informatie over wie er allemaal komen.

Wanneer
De Kinderboekenparade is op zondag 2 juni. Om 11 uur wordt het festival feestelijk geopend en het feest gaat door tot 17 uur.

Waar
De Kinderboekenparade wordt gehouden in en om het Kinderboekenmuseum. Het museum bevindt zich direct naast station Den Haag Centraal en is dus goed bereikbaar met trein, tram en bus. Bekijk de routebeschrijving.

Toegang
Het festival en het Kinderboekenmuseum zijn op 2 juni gratis toegankelijk. Voor het activeren van de digitale spellen in de tentoonstelling Papiria heb je een zogenaamde Slurper nodig. Om een Slurper te kunnen lenen, moet je een toegangsbewijs kopen bij de reguliere receptie van het museum, op de eerste etage van het gebouw.

Optredens en workshops
Het is niet mogelijk vooraf plaatsen te reserveren voor de optredens en doorlopende workshops; wees er daarom tijdig bij. Aanmelden voor de besloten workshops kan op de dag zelf bij het informatiepunt in de tentoonstelling Papiria.

Boekverkoop
Op de Kinderboekenparade kun je natuurlijk ook boeken kopen van alle schrijvers en illustratoren die aanwezig zijn. De boekverkoop wordt verzorgd door de Haagse kinderboekwinkel Alice in Wonderland.

Gehandicapten
Het festival is rolstoelvriendelijk opgezet.