Kinderboekenmuseum wint Gouden Reiger

Papiria, de vaste tentoonstelling van het Kinderboekenmuseum in Den Haag, heeft een belangrijke communicatieprijs gewonnen. Het museum won de Gouden Reiger 2012 in de categorie Multimedia.

De Gouden Reigers worden jaarlijks uitgereikt aan bijzondere projecten in audiovisuele en interactieve communicatie. Het Kinderboekenmuseum wil met Papiria een voorbeeld geven hoe vormgeving en digitale toepassingen een educatief project tot een belevenis kunnen maken. Door multimedia en verschillende kunstvormen wordt het boek eigentijds.

Eigentijds spelen en leren
Een jury van vakmensen uit de communicatie maakte de prijzen 22 mei 2012 bekend tijdens het mediafestival Keying into the Brain. De jury noemt Papiria een prachtig vormgegeven, vrolijke en spannende tocht door een rijk nationaal erfgoed dat Nederland kent: kinderboeken. ‘Papiria is niet betuttelend of ouderwets, laat kinderen op een eigentijdse manier spelen en leren’, aldus de jury. ‘Een schoolvoorbeeld van hoe het dus ook kan, hoe het zou moeten.’

Korting Raad voor Cultuur
Het Kinderboekenmuseum was eerder genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2012 en 2 Europese onderscheidingen, The European Museum of the Year Award 2012 en de Children’s Museum Award. De bekroning van Papiria met een Gouden Reiger is een flinker opsteker voor het Kinderboekenmuseum. Afgelopen maandag werd bekend dat de Raad voor Cultuur adviseert het Kinderboekenmuseum / Letterkundig Museum drastisch te korten.

Guus Kuijer
Het Kinderboekenmuseum is deel van het Letterkundig Museum(www.letterkundigmuseum.nl). Dit museum wijdt momenteel een kortlopende tentoonstelling aan kinderboekenschrijver Guus Kuijer. Kuijer kreeg deze week in Stockholm de Astrid Lindgren Memorial Award 2012, ook wel ‘Nobelprijs van de jeugdliteratuur’ genoemd. Kuijer krijgt als eerste Nederlander deze prijs.
www.kinderboekenmuseum.nl