Kinderboekenmuseum viert 100ste geboortedag Annie M.G. Schmidt

Honderd jaar geleden werd ze geboren: Annie M.G. Schmidt. Deze ‘echte koningin van Nederland’ leeft voort bij een groot publiek en de figuren die ze met illustratoren als Fiep Westendorp en Wim Bijmoer maakte, zijn nog altijd springlevend. Daarom brengt het Kinderboekenmuseum zondag 22 mei een vrolijke hommage aan de schrijfster, die vond dat kinderen niets echt moesten behalve lezen…
Om de verjaardag van Annie M.G. Schmidt te vieren, mag iedereen die vernoemd is naar Jip, Janneke, Otje, Pluk, Floddertje, Minoes of een ander Annie-personage zondag 22 mei gratis naar het museum. Ook alle gezinnen die bij elkaar opgeteld honderd jaar oud zijn kunnen kosteloos het museum bezoeken. Kinderen met een teckel, poes, duif, spin, schaap, kakkerlak, giraffe of krullevaar hoeven op vertoon van een foto van hun huisdier geen entree te betalen. Deze dag geldt een stekkie van een fuchsia als vrijkaartje.
Op zondag 22 mei vinden in het museum diverse Annie-activiteiten plaats, waaronder een optreden van Annejet van der Zijl, schrijfster van o.a. Anna en Sonny Boy. Ook de vader van Otje komt langs: in het Verhalentheater van het Kinderboekenmuseum speelt Peter van Dijk zijn theatervoorstelling Otjes vader. In een speciale workshop kunnen kinderen meeknutselen aan een reuze Petteflet; ze bepalen zelf of ze een kamer maken voor Pluk, Aagje, meneer Pen, mevrouw Helderder of Zaza. Bekijk de agenda voor meer informatie over de Annie-activiteiten van het Kinderboekenmuseum.
Het Annie 100-feest van het Kinderboekenmuseum past in de grootste viering van Annies honderdste geboortedag. In zowel Nederland als Vlaanderen vinden in 2011 diverse activiteiten plaats. Zo organiseert DE DAGEN onder meer een Annie- voorleesestafette: afwisselend in Nederland en Vlaanderen dragen bekende en onbekende personen voor uit het werk van de markante schrijfster.