Katholieke kerk start met voorbereiding Eerste Communie en Heilig Vormsel

Elk jaar neemt een grote groep kinderen uit de wijk deel aan de katholieke viering voor de ontvangst van hun Eerste Heilige Communie (7-8 jaar/groep 4) of het Heilig Vormsel (11-12 jaar/groep 8). In de Haagse Hout wordt dit geregeld door de Driekoningenparochie. Deze maand starten de voorbereidende bijeenkomsten voor de kinderen.
– De Eerste Heilige Communie zal plaatsvinden op zondag 22 april 2012. De lessen beginnen meteen na de herfstvakantie en vinden in het weekend plaats om de week op zaterdag om 16.00 uur of zondag om 9.30 uur bij de Paschaliskerk, Wassenaarseweg 53.
– Het Heilig Vormsel zal zijn op zondag 12 februari 2012. De info-avond is op donderdag 13 oktober om 20.15u plaats in de Corner van de Paschaliskerk, Wassenaarseweg 53. De lessen beginnen ook na de herfstvakantie en vinden op de maandagavond om 19.15 uur plaats om de week (in de Paschaliskerk). Wilt u meer informatie of wilt u uw kind laten deelnemen, neem dan contact op met Sylvia Maenhout van de Driekoningenparochie (email: sylvia3koningen@gmail.com).

Voor alle kinderen (van 5 tot 14 jaar) is er op 28 oktober a.s. in Scheveningen een leuke musical te zien: ‘Lilli en de ongelofelijke comeback’. Lilli heeft één grote wens: ze wil nu wel eens weten of Jezus echt is opgestaan uit de dood, zoals de pastoor verteld heeft. Die wens wordt vervuld: ze maakt een tijdreis en komt terecht in het oude Jeruzalem. Deze voorstelling wordt gespeeld door de KISI-kids. Dat zijn kinderen uit heel Nederland die met zang, dans en acteerwerk musicals in Nederland en België opvoeren. Meer info en over kaartverkoop leest u hier.

 

Musical ´Lilli en de ongelofelijke comeback´
Voor ouders, communicanten, vormelingen, koortjes, en alle geïnteresseerde kinderen tussen de 5 en ongeveer 14 jaar
Op vrijdag 28 oktober a.s. om 19.00 u. voeren de ´KISI-kids´ speciaal in de H. Antonius Abt kerk een musical op. We willen jullie/jou/ u van harte uitnodigen om naar deze voorstelling te komen!
De musical heet `Lilli en de ongelofelijke comeback’. Lilli heeft één grote wens: ze wil nu wel eens weten of Jezus echt is opgestaan uit de dood, zoals de pastoor verteld heeft. Die wens wordt vervuld: ze maakt een tijdreis en komt terecht in het oude Jeruzalem. Daar ontmoet ze de vrouwen die ’s ochtends bij het graf kwamen om Jezus te balsemen. Tegelijkertijd zijn de Romeinse soldaten op zoek naar de leerlingen van Jezus om ze van kant te maken: een dode kan ten minste geen relletjes meer schoppen.
Dan wordt het spannend. Zou Lilli écht meemaken wat de leerlingen toen beleefden? Ze is niet de enige die maar moeilijk kan geloven dat Jezus zou zijn verrezen. Ook Thomas, één van de leerlingen, gelooft het niet. Totdat…

Deze voorstelling wordt gespeeld door de KISI-kids. Dat zijn kinderen uit heel Nederland die met zang, dans en acteerwerk musicals in Nederland en België opvoeren. Ze hebben een mooi decor, prachtige kostuums en werken met professioneel licht en geluid. Kortom, het wordt echt bijzonder!
Wij hopen je te zien op de 28e oktober in Scheveningen!

Hartelijke groet,

Het Kisi-team: Sanne van der Spek, Harm Ruiter

www.Kisi.nl