Karsten Klein opent Bezuidenhouts eerste Buurthuis van de Toekomst

PuntZuid is het eerste Buurthuis van de Toekomst in Bezuidenhout en het vierendertigste Buurthuis van de Toekomst in Den Haag. Vanmiddag opent CDA-wethouder Karsten Klein feestelijk het gloednieuwe buurthuis in de van Heutszstraat dat dienst doet als ontmoetingsplek voor de wijk waar bewoners straks veel verschillende activiteiten kunnen doen en cursussen kunnen volgen.
Karsten Klein is in 2012 samen met bewoners begonnen met het oprichten van het Buurthuis van de Toekomst. Het viel de wethouder en bewoners op dat diverse ruimtes van organisaties dagdelen niet benut werden. Door de diverse organisaties in de wijk bij elkaar te zetten bleek dat er naast een efficiënter gebruik van de ruimtes veel meer mogelijk is dan werd gedacht: sportclubs, scholen, culturele instellingen en bewonersorganisaties, ze werken meer samen. Mensen in de wijk worden bij elkaar gebracht en er ontstaan nieuwe initiatieven door het Buurthuis van de Toekomst, een plek waar iedereen samenkomt.
Het Buurthuis van de Toekomst is voor het CDA het grote voorbeeld van hoe het anders kan in Den Haag. Niet langer bepaald de gemeente de openingstijden of bedenkt activiteiten. De bewoners nemen zelf het initiatief en worden waar nodig gesteund door de gemeente. Het Buurthuis van de Toekomst is dé uitwerking van de Haagse civil society. Het CDA Den Haag is trots op onze stad,  en is trots dat vandaag het vierendertigste Buurthuis van de Toekomst wordt geopend.