Jongen gewond in het Groene Oor: doorgang naar Voorburg afgesloten

LEIDSCHENDAM-VOORBURG – Ouders uit Voorburg stellen de Nederlandse Spoorwegen aansprakelijk voor een ongeval van hun zoon. De 14-jarige jongen raakte vorige week zwaargewond aan zijn onderbeen toen hij aan het spelen was op een braakliggend terrein van de NS.
Op het terrein kwam een stuk glas in de achterkant van zijn enkel terecht. Voorbijgangers hebben met een sjaal het uitspuitende bloed proberen te stoppen totdat de ambulance ter plekke was. Er waren vier hechtingen binnenin en veertien hechtingen aan de buitenkant nodig om de wond te dichten. Hij werd met de ambulance afgevoerd.’
Volgens de ouders was het braakliggend terrein van NS open en stonden er geen hekken. Kinderen konden er daardoor makkelijk op. De gemeente heeft inmiddels hekken geplaatst waardoor er niet meer via de Schenkkade langs de Nieuwe Veenmolen en via de twee tunneltjes naar Voorburg kan worden gefietst. 
De NS snapt dat de ouders van de jongen hen verantwoordelijk houdt voor het ongeluk. De rechter moet bepalen of de NS daadwerkelijk aansprakelijk is.