Jongen beroofd van sierraden in het park Vlaskamp

Een 17-jarige Hagenaar is woensdag in een park aan het Vlaskamp in Den Haag beroofd van zijn sieraden. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Het slachtoffer zat omstreeks één uur ’s middags met een klasgenoot naar muziek te luisteren toen hij werd belaagd door een onbekende jongen. De klasgenoot vluchtte, waarna de 17-jarige en de dader achterbleven. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een mes enkele ringen en een gouden schakel armband afstaan.
Vervolgens ging de dader er via de Carel Reinierszkade en de Bezuidenhoutseweg vandoor. De sieraden hebben behalve een financiële waarde, voor het slachtoffer vooral een grote emotionele waarde. Twee ringen heeft hij van zijn oma gekregen, een derde van zijn vader. De armband was een kado van zijn vriendin. Een van de ringen, een gouden zegelring, was voorzien van de inscriptie RR.
De dader is een getinte man van 18-22 jaar oud. Hij had zwart, kortgeknipt haar en een sikje. De man is ongeveer 1.90 meter lang, hij heeft donkerbruine ogen, doorlopende wenkbrauwen en een breed postuur. Hij droeg een donkerblauw vest met een capuchon en letters op de borst. Verder droeg hij een zwarte joggingbroek en witte schoenen van het merk Nike.
De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Mensen die iets hebben gezien van de beroving, meer kunnen vertellen over de dader óf weten waar de gestolen sieraden zijn gebleven, wordt verzocht te bellen met de recherche van Bureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.