Jonge talenten van het Koninklijk Conservatorium spelen samen met jong talent uit Zwitserland in het concert Piz Amalia

Op vrijdag 27 november spelen de jonge talenten van de School van Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium samen met jong talent uit Zwitsterland werken van Bach, Badings, Brandts Buys, Debussy, Diepenbrock en Mahler.

In het Piz Amalia Musik Festival werkt Jong KC samen met de Zwitserse organisatie Gut und Gut. Doel van deze samenwerking is het bijeen brengen van jong talent uit Zwitserland en Nederland om talentontwikkeling in beide landen te stimuleren. In september reisden leerlingen van Jong KC af naar het hooggebergte in Zwitserland om in de omgeving van Piz Amalia een concert te geven.

Op 27 november wordt het concert hernomen in onze eigen zaal, gecombineerd met de presentatie van filmopnamen van het Zwitserse concert. Dit concert vindt plaats in samenwerking met de Willem Mengelberg Society en de Gustav Mahlerstichting Nederland.

De componist en musicoloog Leo Samama voorziet de avond van verbindende teksten, waarin de vriendschap van Mahler, Mengelberg en Diepenbrock centraal staat en ingegaan wordt op de uit te voeren werken.

Over de School van Jong Talent
Aan de SvJT combineren leerlingen een professionele vooropleiding in de kunsten met regulier basis- en voortgezet onderwijs. De unieke school is een interfaculteit van de Hogeschool der Kunsten Den Haag; de meeste lessen vinden plaats in het Koninklijk Conservatorium, maar ook in het gebouw van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten is een SvJT-afdeling te vinden.

Concert Piz Amalia
Tijd: 27 november, 20.00 uur.
Locatie: Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium, Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag
Toegang gratis. Reserveren noodzakelijk via a.vangennip@koncon.nl.