Jonge overvallers kapperszaak Laan van NOI aangehouden

Den Haag – De politie kon vrijdag 15 oktober kort na een mislukte overval op een een kapsalon aan de Laan van Nieuw Oost-Indië een 13-jarige jongen uit Zoetermeer en een 14-jarige Hagenaar aanhouden. Ook hebben zij mogelijk geprobeerd een oudere vrouw te beroven.
De politie kreeg omstreeks half twee een melding dat twee jonge jongens hadden geprobeerd een oudere vrouw te beroven. Ze eisten geld en dreigden anders geweld te gebruiken. De vrouw wist de kapsalon in te vluchten, waarop een medewerker van de kapperszaak de jongens op straat aansprak. Zij sloegen op de vlucht, maar kwamen enkele minuten later de winkel binnen rennen. Ze bedreigden de medewerker en eisten geld. Omdat de kapper weigerde geld af te staan, gingen de jongens er zonder buit vandoor.
De kapper kon de politie een duidelijk signalement van de daders geven, waarna politie-eenheden in de omgeving naar de jongens op zoek gingen. Op de Bezuidenhoutseweg werden de jongens van 13 en 14 jaar lopen, waarna zij werden aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij beide zaken.