‘Jonge Bezuidenhoutse regisseur zoekt geld’

Al eerder werd de jonge filmmaker Hidde van Koningsveld (16) geroemd om zijn maatschappelijke betrokkenheid. Hij produceerde vorig jaar een korte documentaire over Griekse medelanders: GREEKONOMICS. Deze won onlangs de tweede prijs op het Nationaal Online Filmfestival voor Scholieren.

Voor zijn volgende project, een speelfilm, richt Van Koningsveld de aandacht op zijn leeftijdsgenoten. ‘Jongste zegt nee’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Angela Mastwijk. Het gaat over een depressieve puber die stopt met eten. “Maar vooral,” zegt de filmmaker, “over hoe deze jongen zijn problemen oplost. Het wordt een optimistische film waarmee ik jongeren hoop te laten zien dat een happy ending wel degelijk bestaat.”

Natuurlijk is er voor het maken van de film geld nodig en Van Koningsveld heeft gekozen voor crowdfunding. Zijn project is vanaf 18 oktober 2012 te vinden op www.voordekunst.nl, een website waarop kunstprojecten in wording naar aanvullende financiering zoeken. “In de zomer van 2014 zal ‘Jongste zegt nee’ in première gaan,” aldus Van Koningsveld.