Johannes Heesters woonde in de Merkusstraat in Bezuidenhout


Vorig jaar, toen Den Haag Direct nog niet eens in de lucht was, vroeg ik al aan Jeroen, een van de grote bazen, of ik ook een keer zou mogen bloggen over Johannes Heesters. ‘Nee’, zei hij streng, ‘want het moet over Den Haag gaan’.
Ik heb me dus een hele tijd ingehouden, zelfs toen Johannes Heesters me in 2009 persoonlijk vertelde dat hij in Den Haag had gewoond. Ik wilde weten waar, maar hij wist het niet meer.
Eergisteren, in Erfurt in de voormalige DDR, zag ik het ineens in de boekwinkel. In een stoeptegel van een boek waarin zijn filmcarrière wordt geïllustreerd, stond een foto van het geboortekaartje van zijn eerste dochter Louise, roepnaam Wiesje. Het adres stond erbij: Merkusstraat 156, in het Bezuidenhout.


Lees het hele artikel op Den Haag Direkt