Inwoners van Bezuidenhout willen graag geven voor MS, maar wie haalt ’t op?

De inwoners Den Haag zijn gul en geven graag tijdens de MS Collecteweek. Maar wie wil dit geld ophalen? Met het huidige aantal collectanten kan er niet bij alle voordeuren aangebeld worden. Het Nationaal MS Fonds zoekt daarom meer collectanten voor de MS Collecte.

“Vorig jaar zijn er 14 collectanten langs de deuren gegaan, maar dat is echt te weinig”, zegt Pamela Zaat van het Nationaal MS Fonds. “Om bij alle 501000 inwoners aan te bellen moeten er eigenlijk ruim 2100 collectanten zijn”, vervolgt zij.

Over MS wordt vaak gedacht dat het een spierziekte is. Maar niets is minder waar: MS is een zenuwziekte, waarbij de beschermlaag rondom de zenuwen, het zogeheten myeline, wordt aangetast. Hierdoor kunnen de signalen vanuit de hersenen de spieren moeilijker bereiken of zelfs helemaal niet. Bewegen kan daardoor steeds moeilijk worden.

Het Nationaal MS Fonds is actief op de gebieden voorlichting, coaching én onderzoek. De MS collecteweek is van 19 t/m 24 november.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Pamela Zaat, pamela@nationaalmsfonds.nl of bel met 010-591 98 39 of ga naar www.nationaalmsfonds.nl.

Een donatie op giro 5057 is ook altijd welkom.