ING IM verplaatst hoofdkantoor naar Schenkkade

ING Investment Management – nu nog gehuisvest in de Zilveren Toren aan de Beatrixlaan 15 – betrekt volgende week formeel een ander hoofdkantoor in Den Haag.
ING IM verhuist dan naar het nabijgelegen kantoor aan de Schenkkade (Haagse Poort), waarin onder meer ING Real Estate Investment Management is gevestigd. Dat bericht de website Fondsnieuws. Het bericht kon niet worden bevestigd bij ING.
De Zilveren Toren (bijna 28.000 m2) was jarenlang de hoofdzetel van verzekeraar Nationale Nederlanden. In 2006 werd het kantoorgebouw voor ruim 80 miljoen euro van ING gekocht door de Duitse belegger KanAm. Er lag toen nog een zevenjarig huurcontract van ING op het pand. De verhuizing betreft ongeveer 900 mensen bij ING IM, zo schrijft Fondsnieuws. Begin dit jaar heeft de assetmanager van ING Group (400 miljard euro in portefeuille) een nieuwe organisatiestructuur gekregen, waarbij Den Haag is aangewezen als hoofdkantoor.
Zoals bekend is ING Real Estate eerder dit jaar al opgesplitst in drie bedrijven: ING Real Estate Investment Management, ING Real Estate Development en ING Real Estate Finance. Bij de herstructurering van zijn vastgoedonderneming, vallen ING Development en ING Finance onder de bank (ING Whole Sale Banking), terwijl ING REIM (met een portefeuille van 70,1 miljard euro) binnen de ING Group een aparte status heeft gekregen. ING Group is op dit moment bezig de bank en de verzekeraar te scheiden en vooral de verzekeraar te verkopen. Ook ING REIM wordt vervreemd. Onlangs werd bekend dat de equity-investeerder KKR & Co een bod voorbereidt.