Infothuis, 22 december: VVD kritisch over Haagse aanpak sneeuw

Het openbaar vervoer in de Haagse regio lag maandag stil door de sneeuw. Het sneeuwvrij maken van de straat gebeurt maar gedeeltelijk, de fietsroutes zijn niet onder handen genomen. De VVD in de Haagse raad is kritisch over de gemeentelijke aanpak van de gevolgen van het winterweer.


Bij de eerste gladheid vorige week was er vooral op belangrijke fietsroutes niet gestrooid. Na de sneeuwval in het weekend blijkt bovendien op autowegen en fietspaden weinig sneeuw te zijn geschoven.
De liberalen hebben het college nu gevraagd naar het gemeentelijke draaiboek bij sneeuw en vorst. VVD-raadslid Boudewijn Revis: “Net als veel anderen vind ik de sneeuwval reuze gezellig. Maar dat de stad stil komt te liggen omdat de gemeente de wegen en fietspaden niet goed schoon kan houden, is mij te gek.”
Ook het vervoersbedrijf HTM krijgt kritiek van de VVD. De partij vindt het onbegrijpelijk dat trams en bussen er al na de eerste sneeuwval uitlagen. Bovendien was de informatie naar de reizigers gebrekkig, mede doordat de internetsite zondag en maandag de hele dag plat lag.