Informatie Oud en Nieuw 2011 – 2012

Oud en Nieuw is een gezellig feest voor alle Hagenaars. De gemeente en politie doen er alles aan om de nacht goed en veilig te laten lopen. Ook ú kunt meehelpen aan een veilige jaarwisseling in uw buurt.


Schone, veilige straat

Rond de jaarwisseling is het extra belangrijk dat er geen rommel op straat ligt dat in brand gestoken kan worden. Gemeente, politie en corporaties doen dan ook hun best om brandbare spullen snel op te ruimen. Ook u kunt helpen de straten schoon te houden.
– Zorg dat er geen extra rommel op straat ligt! Bied uw huisvuil aan in stevige zakken en alleen op de huisvuildag en haal containers zoveel mogelijk binnen. Kijk voor de huisvuilkalender op
www.denhaag.nl. Zet grofvuil alleen op straat als u een afspraak heeft gemaakt via de Grofvuiltelefoon (070-3660808)
– Ziet u voorafgaand aan de jaarwisseling troep op straat? Meld dit dan aan de gemeente op telefoonnummer 14070 (op 31 december bereikbaar van 08.00 – 20.00)
– Ziet u tijdens de jaarwisseling brandbaar materiaal op straat? Bel dan de politie op 0900-8844


Papier-, plastic- en textielcontainers tijdelijk afgesloten
Om brand tijdens de jaarwisseling te voorkomen, worden een aantal papier-, textiel- en plasticcontainers tijdelijk afgesloten of weggehaald. Hierdoor kunt u rond de jaarwisseling geen gebruik maken van deze containers. Houdt u hier rekening mee. Breng uw papier, textiel of plastic eerder weg of bewaar het tijdelijk thuis


Geen vreugdevuren in stadsdeel Haagse Hout
Het is verboden om op straat vuur te maken, óók tijdens Oud en Nieuw. Hier wordt streng op toegezien. Op een aantal plekken in de stad mag er wel een vreugdevuur gemaakt worden, maar niet in Haagse Hout, dus ook niet in Bezuidenhout.


Gratis parkeren

Op 30 december vanaf 18.00 uur, 31 december en 1 januari 2011 tot 24.00 uur kunt u uw auto overal in Den Haag gratis parkeren. Op deze data vinden er geen parkeercontroles plaats. Uw bezoek hoeft geen bezoekersvergunning te gebruiken. Van de ruim 1800 parkeerautomaten in Den Haag worden er 900 afgeschermd. Dit om schade te voorkomen. Vanaf 2 januari vinden er weer parkeercontroles plaats.


Uw auto veilig in de parkeergarage
Wilt u uw auto tijdens de jaarwisseling op een veilige plek zetten? Parkeer uw auto dan gratis of met korting in één van de onderstaande parkeergarages. Na het parkeren kunt u met het parkeerkaartje gratis* met
het openbaar vervoer naar uw bestemming.

Haagse Hout
Parkeergarage Malieveld, Apcoa
Kosten: standaard tarief met een maximum van €20,-
Inrijden op 31 december tot 18.00 uur
Uitrijden op 1 januari tot 00.00 uur (geen beheer aanwezig, vergeet uw ticket niet!)

Centrum
Parkeergarage Haagse Markt, Q-Park
Kosten: gratis
Inrijden op 31 december van 16.00 tot 20.00 uur
Uitrijden op 1 januari van 10.00 tot 14.00 uur

*Het gratis vervoer geldt voor 1 persoon per parkeerkaart en is alleen geldig bij de parkeergarages die hierboven vermeld staan. De parkeerkaart geeft recht op vrij reizen bij HTM op zaterdag 31 december 2011 en zondag 1 januari 2012 (Zwolsestraat, Malieveld, Haagse Markt, Laakhaven, Leyweg 2) of 31 december 2011 en maandag 2 januari 2012 (Leyweg 1, Albert Heijn Valkenboslaan). De parkeerkaart is niet geldig op het HTM Nachtnet. Het openbaar vervoer rijdt op oudejaarsavond tot circa 20.30 rijdt en op Nieuwjaarsdag vanaf circa 9.00 uur.


Houdt u een oogje in het zeil?
Ziet u iets verdachts of ziet u dat iemand brand sticht of iets vernielt? Meld dit dan bij de politie.
Welk nummer belt u wanneer?
– Bij spoed: 112 > bijvoorbeeld als u getuige of slachtoffer bent van een misdaad of ongeluk
– Heeft het geen haast: (0900) 88 44 > u hoort bijvoorbeeld dat er kerstbomen worden verzameld in een kelderbox
– U wilt anoniem blijven: (0800) 70 00 (Meld Misdaad Anoniem) > omdat u bijvoorbeeld bang bent voor vervelende reacties
– En u kunt natuurlijk ook altijd een politieagent op straat aanspreken en een melding doen.