Info oud en nieuw: Houdt u een oogje in het zeil?

Ziet u iets verdachts of ziet u dat iemand brand sticht of iets vernielt? Meld dit dan bij de politie.


Welk nummer belt u wanneer?


Bij spoed: 112
> bijvoorbeeld als u getuige of slachtoffer bent van een misdaad of ongeluk


Heeft het geen haast: (0900) 88 44
> u hoort bijvoorbeeld dat er kerstbomen worden verzameld in een kelderbox


U wilt anoniem blijven: (0800) 70 00 (Meld Misdaad Anoniem)
> omdat u bijvoorbeeld bang bent voor vervelende reacties


En u kunt natuurlijk ook altijd een politieagent op straat aanspreken en een melding doen.


Meld rommel op straat
Rond de jaarwisseling worden brandgevaarlijke situaties extra snel aangepakt. Gemeente en politie zorgen er samen voor dat rondslingerende materialen zoals planken en autobanden snel worden verwijderd. Ook de woningcorporaties houden in een aantal buurten schoonmaakacties, waarbij oude spullen uit de schuur direct afgevoerd worden. Ook u kunt meehelpen om de straten schoon te houden:
Zorg dat er geen extra rommel op straat belandt! Bied uw huisvuil aan in stevige zakken of bakken en alleen op de huisvuildag. Grofvuil mag alleen op straat worden gezet als u een afspraak heeft gemaakt via de Grofvuiltelefoon (070-3660808)
Wilt u voorafgaand aan de jaarwisseling troep op straat melden? Neem dan contact op met de gemeente op telefoonnummer 14070 (op 31 december bereikbaar van 08.00 – 20.00).
Ziet u tijdens de jaarwisseling brandbaar materiaal op straat? Bel dan de politie op 0900-8844


Vuurwerk


De regels
Vuurwerk (ver)kopen mag op: 29, 30 en 31 december.
Vuurwerk mag alleen verkocht worden aan personen van 16 jaar of ouder.
Vuurwerk afsteken mag op 31 december vanaf 10 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s nachts.
Vuurwerk afsteken vóór oudejaarsdag is dus verboden!


Legaal vuurwerk
Koop vuurwerk alleen bij de gecontroleerde en goedgekeurde vuurwerkverkooppunten.
Bezit van illegaal vuurwerk is strafbaar.
Kijk voor meer informatie op www.halt.nl of www.brandweer.nl


Actie: Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? St(r)aat netjes!
Doe mee en win! Help mee om kerstbomen en vuurwerkresten op te ruimen en krijg een beloning! Wie een kerstboom of een zak met vuurwerkresten inlevert bij een van de inleverpunten in de stad, krijgt een kaartje met een unieke code. Met de gespaarde punten kun je leuke beloningen krijgen. Heb je een `gouden code’ gekregen? Dan heb je één van de hoofdprijzen gewonnen! De hoofdprijzen worden uitgereikt door wethouder Dekker tijdens een feestelijke bijeenkomst in januari. De actie `Opgeruimd St(r)aat Netjes’ wordt dit jaar gehouden 29 en 30 december 2010 én van 2 t/m 7 januari 2011. Meer info en de inleverpunten vind je op: www.crownies.nl.


Uw auto veilig in de parkeergarage
Vindt u het niet prettig als uw auto tijdens oud en nieuw op straat staat? Parkeer uw auto dan in een parkeergarage. Na het parkeren kunt u met het parkeerkaartje (van onderstaande parkeergarages) gratis* met de tram naar uw bestemming. In de volgende parkeergarages kunt u uw auto tijdens de jaarwisseling gratis of tegen gereduceerd tarief parkeren.


Haagse Hout
Parkeergarage Malieveld, Apcoa. Kosten: € 15. Inrijden op 31 december vóór 20.00 uur. Uitrijden op 1 januari vanaf 14.00 (ophalen kan tot 2 januari 12.00 tegen het speciale tarief, daarna geldt het standaard tarief)


*Het gratis vervoer geldt voor 1 persoon per parkeerkaart en is alleen geldig bij de parkeergarages die hierboven vermeld staan. De parkeerkaart geeft recht op vrij reizen bij HTM op vrijdag 31 december 2010 en zaterdag 1 januari 2011 (Scheveningen, Malieveld, Haagse Markt, Laakhaven) of vrijdag 31 december 20010 en zondag 2 januari 2011 (Leyweg). De parkeerkaart is niet geldig op het HTM Nachtnet.


Wanneer wordt mijn huisvuil opgehaald?
De kerstdagen en de jaarwisseling vallen in het weekend. Daarom wordt het huisvuil gewoon op de gebruikelijke dagen opgehaald. Kijk voor de huisvuilkalender op: www.denhaag.nl.


Papier- en textielcontainers tijdelijk afgesloten
Om brand tijdens de jaarwisseling te voorkomen, worden een aantal papier-, textiel- en plasticcontainers tijdelijk afgesloten of weggehaald. Hierdoor kunt u rond de jaarwisseling geen gebruik maken van deze containers. Houdt u hier rekening mee. Breng uw papier, textiel of plastic eerder weg of bewaar het tijdelijk thuis.


Vreugdevuren
Het is verboden om op straat vuur te maken. Ook tijdens oud en nieuw. Hier wordt streng op toegezien. Op een aantal plekken in de stad, bijvoorbeeld op het Noorder- en Zuiderstrand, zijn vreugdevuren wél toegestaan. Deze vuren worden georganiseerd door de buurt. Hierover zijn heldere afspraken gemaakt met gemeente, politie en brandweer. Kijk voor actuele informatie over de vreugdevuurlocaties op: www.denhaag.nl.


Openingstijden tijdens de feestdagen


Stadhuis
De feestdagen vallen in het weekend. Daarom zijn er geen speciale openingstijden.


Het gemeentelijk ContactCentrum
Telefoonnummer: 14 070
Op 31 december bereikbaar tot 20.00


Bekijk de openingstijden van alle gemeentelijke diensten op: www.denhaag.nl.