Inbrekers in Bezuidenhout West betrapt en aangehouden na zoekactie

Den Haag – De politie hield vrijdag 21 februari twee Hagenaars aan op de Charlotte de Bourbonstraat. Een alerte getuige zag hen inbreken bij een woning aan de Jan van Riebeekstraat. Na een zoekactie, onder andere met behulp van politiehonden, werden de twee mannen aangehouden.
De politie ontving rond 13.05 uur de melding dat er op dat moment drie mannen aan het inbreken waren op de Jan van Riebeekstraat. Verschillende politie-eenheden, het parate-peleton en politiehonden gingen direct ter plaatse om de inbrekers aan te houden. Eenmaal ter plaatse waren de inbrekers helaas al vertrokken, waardoor een zoekactie in de nabije omgeving volgde. Een motoragent zag vrij snel drie mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Bij het zien van de politie, gingen zij ervandoor. Uiteindelijk konden twee van de mannen op de Charlotte de Bourbonstraat aangehouden worden. Zij bleken van kleding te zijn veranderd en hadden tevens een tas weggegooid. Deze werden met behulp van de speurhond in de nabije omgeving aangetroffen. In de tas zaten gestolen goederen en inbrekerswerktuigen.
De mannen zijn in verzekering gesteld en de politie is in overleg met het Openbaar Ministerie over een eventuele voorgeleiding. De politie doet onderzoek naar de derde verdachte.