Inbreker overlopen in de Laan van NOI, politie zoekt getuigen

Den Haag – De politie heeft woensdag 9 april een buurtonderzoek gehouden in verband met een woninginbraak op de Laan van Nieuw Oost-Indië. De bewoner kwam woensdagochtend rond 11:50 uur thuis en zag een man in de woning staan.
De onbekende had twee tassen bij zich en kwam net uit een kamer lopen. Het betreft een studentenwoning met meerdere kamers, dus de 31-jarige Haagse dacht niet gelijk aan een inbreker. Toen zij echter zag dat de deur van haar kamer opengebroken was, viel het kwartje. Zij rende achter de inmiddels weggelopen man aan in de richting van de Bezuidenhoutseweg, maar daar raakte ze hem kwijt. De dader had de woning doorzocht en onder meer een laptop en een telefoon meegenomen. Ingeseinde politieagenten troffen de verdachte niet meer in de omgeving aan. De politie is op zoek naar getuigen.
Signalement
De dader had een Noord-Afrikaans uiterlijk, was ongeveer 30 jaar, droeg een blauwe jas en had kort opgeschoren haar. Daarnaast had hij twee boodschappentassen bij zich, waarvan er één wit was en één groen met wit van de winkel EkoPlaza.
Tips? Bel de politie!
De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen die woensdagochtend rond 11:50 mogelijk iets gezien hebben dat met de inbraak te maken kan hebben. Heeft u informatie, dan kunt u bellen met de politie in Overbosch via: 0900 8844.