Huurteam Den Haag helpt bij te hoge huur

Haagse bewoners die denken dat ze teveel huur betalen kunnen het gemeentelijke Huurteam inschakelen. Het team geeft huurders gratis advies en inzicht in de maximale huurprijs die een verhuurder mag vragen.
Als de verhuurder te veel huur vraagt kan de huurder of het Huurteam praten met de verhuurder. Naast de huurberekening geeft het Huurteam ook advies over huur en achterstallig onderhoud. Soms wordt er doorverwezen naar het bureau Bemiddeling & Mediation, die instantie help huurders het conflict zelf op te lossen. Het Huurteam kan ook doorverwijzen naar de sociaal raadslieden van de gemeente Den Haag als er andere problemen zijn.

Hulp bij de Huurcommissie
In 2011 heeft het Huurteam 618 woningen bezocht, in 2010 waren dat er 534. Van de in 2011 bezochte woningen bleek dat 504 huren niet voldeden aan het puntensysteem uit het Woningwaarderingsstelsel. Soms is hulp van het Huurteam al genoeg om een te hoge huur aan te pakken. Als dat niet lukt, helpt het Huurteam de huurder met zijn procedure bij de Huurcommissie. De meeste woningen werden afgelopen jaar bezocht in de stadsdelen Escamp, Segbroek en Centrum.

Jaarverslag Huurteam 2010-2011
Zo is er door het Huurteam in 2011 voor € 187.260 aan huren verlaagd. In 2010 was dat € 80.208. Volgens het jaarverslag Huurteam 2010-2011, dat wethouder Norder (Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting) deze week naar de raad stuurde, komt dit door een gerichte aanpak en een verbeterde registratie.

Meer informatie
huurteam
huuradvies
huurtoeslag aanvragen

Een gedachte over “Huurteam Den Haag helpt bij te hoge huur”

  1. Goedenavond. We hebben hulp nodig. Onze verhuurder komt zijn verplichtingen om het gehuurde appartement te onderhouden niet na, we wachten al een jaar. En de verhuurder verhoogt de huur elk jaar.

Reacties zijn gesloten.