Horeca Academie zamelt geld in voor Stichting Zeldzame Ziekten Fonds

Horeca praktijkopleider Horeca Academie (gevestigd in het voormalige ministerie van Sociale Zaken) is dit nieuwe schooljaar begonnen met het steunen van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds door geld in te zamelen voor deze stichting. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds zet zich in voor Nederlanders met een zeldzame aandoening. Meer dan 6 procent van de Nederlanders heeft te maken met een zeldzame aandoening. Vooral kinderen hebben te maken met een zeldzame aandoening. 14.000 kinderen sterven er jaarlijks. Het geld dat wordt ingezameld voor deze stichting wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar deze zeldzame aandoeningen.

Vrijwillig een steentje bijdragen
De Horeca Academie vindt het belangrijk om naast het opleiden van leerlingen ook iets te kunnen betekenen voor de maatschappij, daarom zijn ze begonnen met het steunen van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds. Dit doen ze tijdens restaurantavonden. Deze restaurantavonden worden verzorgd door leerlingen. Gasten kunnen bij de Horeca Academie een driegangen diner gebruiken. Elke tafel krijgt normaal gesproken gratis tafelwater. Tijdens de inzamelactie wordt er door middel van een kaartje aan de karaf water gevraagd of de gasten een donatie willen geven aan dit goede doel. Zeldzaam ziek zijn doe je liever niet in je EENDJE. Daarom kunnen gasten na het dineren een kleinigheid doneren in het badeendje aan de bar. Dit geld wordt ingezameld en overhandigd aan Stichting Zeldzame Ziekten Fonds.

Snellere diagnosetijd
Op dit moment is de diagnosetijd van een zeldzame ziekten vierentwintig maanden. Nadat er een diagnose is vastgesteld is het niet altijd zeker of deze patiënten geholpen kunnen worden. Door middel van wetenschappelijk onderzoek hoopt Stichting Zeldzame Ziekten Fonds ervoor te zorgen dat diagnoses sneller gesteld kunnen worden en dat mensen met een zeldzame ziekte eerder geholpen kunnen worden.

Op de foto is het badeendje te zien waar gasten van de Horeca Academie geld in kunnen zamelen voor Stichting Zeldzame Ziekten Fonds.

Meer weten of eten bij de Horeca Academie?
Horeca Academie
Anna van Hannoverstraat 4
2595 BJ Den Haag
070 302 99 56
email: mireille@horecaacademie.nl