Hoogste vlaggenmast van Nederland in Bezuidenhout (met video)

Koninginnedag 2012 is de stad Den Haag royaal verwelkomd met de Nederlandse vlag die wappert aan de hoogste vlaggenmast van Nederland. Het hijsen van de vlag is een gezamenlijk gebaar van de bewoners van New Babylon. De vlaggenmast met een tophoogte van 158 meter is gevestigd op het dak van New Babylon: de nieuwe locatie voor wonen, werken en winkelen naast station Den Haag Centraal.

Vanochtend is de mast officieel in gebruik genomen met het hijsen van de Nederlandse vlag en de oranje wimpel. De afmeting van de vlag is 6 x 9 meter en is in de verre omgeving en zelfs vanaf Paleis Huis ten Bosch zichtbaar.

 

De hoogste woontoren van Den Haag
In maart 2012 is de mast geplaatst op de New Babylon City Tower, een van de twee woontorens van New Babylon, met 142 meter de hoogste woontoren van Den Haag. De lengte van de mast bedraagt 16 meter boven het dakvlak en is strijkbaar. De met een hydraulische Powerpack uitgeruste mast weegt circa 7,5 ton en heeft een diameter van 50 cm. Het totale gewicht van de mast en de funderingsconstructie bedraagt circa 22 ton. In nauwelijks 4 maanden tijd is de mast ontworpen en gerealiseerd. New Babylon voegt met de nieuwe mast een uniek symbool toe aan de stad en zal tijdens speciale momenten voor de stad “vlaggen”.

 

A New City in the City New Babylon
In 2007 is gestart met de ontwikkeling van New Babylon Den Haag. Het is een omgeving waar 24 uur per dag, 7 dagen per week appartementen, een business center, winkels, restaurants en ontspanning samenkomen. De twee woontorens Park Tower (30 verdiepingen) en City Tower (44 verdiepingen) bieden in totaal 335 koop- en huur-appartementen met fantastische uitzichten over de stad. De Park Tower is voor 90% bewoond. De City Tower wordt in augustus 2012 opgeleverd.

In mei opent het hypermoderne New Babylon Business Center met flexibele werkplekken vanaf een persoon, tailor-made kantoorruimten vanaf 25 m2 en vrij indeelbare vloeren van 1.200 m2 – 2.000 m2 haar deuren. In de Sky Lobby, de centrale ontvangsthal van het business center openen het New Babylon Meeting Center (vergadercentrum), New Babylon Piazza (coffeebar & restaurant), Health Works Fitness (opening 1 mei) en NDI ICT Solutions (ICT-servicedesk). Informatie op de website: www.newbabylon.nl.