Hoogbejaarde uit de Mariastraat slachtoffer van sluwe babbeltruc

DEN HAAG – Een 86-jarige Haagse is donderdag bestolen nadat iemand haar huis aan de Mariastraat in het Bezuidenhout was binnengekomen via een sluwe babbeltruc. De politie zoekt getuigen.
De bejaarde vrouw was gebeld met de mededeling dat er een probleem zou zijn met haar waterleiding, waarvoor snel een monteur zou langskomen. Nietsvermoedend liet de vrouw deze vrouwelijke ‘monteur’ even later binnen. De verdachte vertrok na ruim een half uur.
Hierop werd de oude vrouw weer gebeld en dit keer deed de beller zich voor als bankmedewerker. Deze wist de pincode van de vrouw te ontfutselen. Op die manier zijn de pinpas, die eerder door de monteur was weggenomen, en pincode buitgemaakt. Inmiddels heeft de echte bank aan de bejaarde vrouw laten weten dat er een flink bedrag is opgenomen.
Signalement
De verdachte is een blanke vrouw van ongeveer 25 jaar en is circa 1,65 meter lang. Ze heeft kort, donker, krullend haar. Ze droeg een donkere, korte jas van glimmend, kunstof materiaal, met een donkere lange shawl.