Hoofdkantoor Total verhuist naar Bezuidenhout

Het Nederlandse hoofdkantoor van het olie- en gasconcern Total vestigt zich in Den Haag. Het Franse bedrijf huurt daarvoor ruim 3600 vierkante meter aan kantoorruimte aan de Bezuidenhoutseweg 273. Total verlaat het gebouw Damsigt in Voorburg en verhuist naar verwachting in oktober naar Den Haag. Het Franse concern heeft een contract van twaalf jaar getekend.

Wethouder Henk Kool (Economie) is verheugd over de komst van Total Nederland naar het Bezuidenhout. “‘Hiermee wordt het bestaande energiecluster in Den Haag nóg verder versterk, na de eerdere komst van Kuwait Petroleum en Saudi Aramco. Dit toont opnieuw aan dat Den Haag een aantrekkelijke stad is voor internationale hoofdkantoren. En daar profiteert iedereen van, want het levert extra werkgelegenheid op.”

Den Haag heeft al geruime tijd een sterk cluster van olie- en gasbedrijven. Zowel Royal Dutch Shell als Shell Nederland zijn in Den Haag gevestigd. Ook het hoofdkantoor van de Saudische oliemaatschappij Aramco staat sinds kort in Den Haag. In 2011 besloot Kuwait Petroleum, één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld, zijn Europese hoofdkantoor te vestigen in De Haagsche Zwaan. Kuwait Petroleum koos Den Haag als vestigingsplaats vanwege het zeer internationale karakter, met goede internationale scholen en een uitgebreide expat community. Er zijn verder nog zo’n 750 Haagse ingenieurs- en adviesbureaus actief in de sector energie.