Hoofdkantoor TNO komt naar Bezuidenhout

Het onderzoeksinstituut TNO verhuist zijn hoofdkantoor van Delft naar Den Haag. TNO vestigt zich in het onlangs gerenoveerde kantorencomplex New Babylon, naast station Den Haag Centraal. Ook de vestiging aan het Brassersplein (ICT, Telecom) in Delft verhuist mee naar de nieuwe locatie. Het nieuwe hoofdkantoor en de vestiging nemen samen zo’n 9500 vierkante meter aan kantoorruimte in en bieden zo ruimte voor vijfhonderd werkplekken. 
De nieuwe locatie is voor TNO beter bereikbaar met het openbaar vervoer, biedt meer mogelijkheden voor het nieuwe werken (flexwerken en thuiswerken) en levert een aanmerkelijke besparing op in de huisvestingskosten. 
Ook voor de gemeente Den Haag is de komst van TNO goed nieuws. Wethouder Henk Kool (economie): “Ik wens TNO Van harte welkom in dit prachtige nieuwbouwcomplex in hartje Den Haag. De komst van TNO is goed voor de directe en indirecte werkgelegenheid, en dus goed voor de stad en de regio.
Daarnaast is TNO één van de founding fathers van The Hague Security Delta, en past de organisatie daarmee perfect in het economisch profiel van de stad.” 
‘The Hague Security Delta’ (HSD) is een landelijk veiligheidscluster met het zwaartepunt in Den Haag. HSD is met 175 aangesloten bedrijven, organisaties en overheden inmiddels uitgegroeid tot het grootste veiligheidscluster van Europa. In het cluster werken publieke en private partijen samen aan innovatieve veiligheidsoplossingen. Nederland versterkt door The Hague Security Delta haar internationale concurrentiepositie in de groeiende veiligheidsindustrie en vormt daarmee een belangrijke bron van economische ontwikkeling.
Door de vruchtbare combinatie van veiligheid, innovatie en economische ontwikkeling versterken partijen als TNO, Thales, Siemens, Fox-IT, Gemeente Den Haag en het Ministerie van Veiligheid en Justitie de internationaal vooraanstaande positie in Veiligheid. Het cluster HSD is alleen in de Haagse regio al goed voor 10.000 banen.