Hoofdkantoor MN (Zilveren toren) genomineerd voor de Winning Workplace Award

Jones Lang LaSalle heeft de zes genomineerden bekendgemaakt die doorgaan naar de tweede ronde in de strijd om de Winning Workplace Award, die in november van dit jaar wordt uitgereikt. Een daarvan is het hoofdkwartiet van MN, het gebouw De Zilveren Toren in het Beatrixkwartier in Den Haag. Jones Lang LaSalle maakte de genomineerden bekend op het FMM Innovatie Event dat in het teken staat van `de ideale werkplek’ en dat vandaag in Den Haag plaatsvindt. De Winning Workplace Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan kantoorgebruikers die vooruitstrevend en innovatief zijn op het gebied van nieuwe huisvestingstrends. De eerste editie in 2011 is gewonnen door Vodafone. Voor de tweede editie van de Winning Workplace Award schreven zich in totaal 23 organisaties in.
De jury heeft deze inzendingen beoordeeld op de aspecten:
o Werkplek en gebouw
o Locatie en omgeving
o Samenwerking en partnerships
o HRM-beleid en cultuur
Eelco Hoet, Director Tenant Representation van Jones Lang LaSalle en voorzitter van de jury, zegt over het juryproces: “Het was een feest om alle inzendingen te bekijken en te beoordelen. We hebben fantastische werkplekken voorbij zien komen van organisaties die op strategisch niveau huisvestingstrends weten te vertalen naar werkplekken die passen bij de cultuur en de werkprocessen van hun eigen organisatie. De criteria waarop we de inzendingen hebben beoordeeld, dekken alle invalshoeken die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een winning workplace. Wij zijn voor de award op zoek naar best practices, de winnaar en de genomineerden zijn zo een voorbeeld voor andere kantoorgebruikers. Het maakt niet uit of het gaat om een grote of kleine organisatie of een oud of een nieuw gebouw is. De zes genomineerden zijn de hoogst scorende organisaties op de door ons vastgestelde criteria en zijn nu al met recht een voorbeeld voor andere kantoorgebruikers .”
Volgende stappen: internet-stemronde en jurybezoeken
De tweede ronde van de Winning Workplace Award 2013 is een stemronde via internet. Iedereen kan via de speciale Winning Workplace Award website een stem uitbrengen op een van de genomineerde organisaties. De internet-stemronde start op maandag 3 juni en eindigt op vrijdag 28 juni 2013. Op basis van het aantal stemmen en het oordeel van de jury gaan de laatste drie organisaties door naar de finaleronde.
In september en oktober 2013 zal de jury een bezoek brengen aan de organisaties die zijn genomineerd voor de finaleronde. Tijdens deze bezoeken zal de jury vooral meer informatie verzamelen over de `human impact’ van de werkplekken. Daarbij wordt onder meer bekeken op welke manier rekening is gehouden met aspecten zoals `work-life balance’, het creeren van een open en innovatieve cultuur en de formele en informele interne communicatie. De jury spreekt tijdens deze bezoeken met het `winning workplace team’ dat bestaat uit de mensen die zowel strategisch als operationeel verantwoordelijk zijn voor het genomineerde werkplekconcept. De jury ontmoet ook medewerkers van de organisatie om zo inzicht te krijgen in de praktijkervaringen met het gekozen werkplekconcept. De winnaar wordt in november 2013 bekendgemaakt op het FMM Marktevent.