Hoe samenwerking leidt tot mooie resultaten

Dindsdagmiddag was ik uitgenodigd door de Wijkorganisatie Bezuidenhout-Midden. Altijd leuk om daar te komen, want het is wat je noemt een heel sterk kader aan vrijwilligers. En dat heb je in de politiek hard nodig : Kritiek vanuit betrokkenheid, mensen die ergens voor opkomen en voor willen gaan en doorgaan.
Dat is daar volop aan de orde, zo zetten ze zich in voor de tuinen aan de Loolaan -Koos van der Veen is hier de grote aanjager- een burgerinitiatief voor het maken van een veilige oversteekplaats en sinds dinsdag hebben ze daar het eigen Buurt Interventie Team opgericht, de 35e in Den Haag.
De voorzitter Jacob Snijders was daar terecht heel trots op en na met vele mensen gesproken te hebben is hij lang niet de enige. Het is altijd prachtig om te zien hoe betrokkenheid zich vertaalt in samenwerking en daarmee in mooie resultaten. Eigenlijk is dat de kern, politiek is in wezen zo eenvoudig. Natuurlijk leidt zo’n gesprek tot andere initiatieven en dat is toch prachtig. Zo heb je een band met burgers en weet je wat je te doen hebt in de Raad. Zo heb je nooit een probleem dat je de band met de burgers kwijt bent of dat je geen visie hebt.
Kortom politiek, zoek de sterktes van de bewoners en je hebt geen tijd voor welke crisis ook.