Historische panelen bij jubileum Wijkraad Bezuidenhout West

De Wijkraad Bezuidenhout West bestaat dertig jaar. Naar aanleiding van dit jubileum zijn drie historische panelen in de wijk geplaatst. Wethouder Ingrid van Engelshoven onthulde er onlangs één van, samen met bewoner de heer Veeken en zijn kleinzoon, die voorzitter is van de Jeugdraad.

De wethouder noemde het ‘fantastisch dat actieve bewoners al dertig jaar lang veel voor de wijk doen’. ‘We kunnen als gemeente van alles verzinnen. Maar als bewoners elkaar niet vinden en de handen niet uit de mouwen steken, gebeurt er niets. Actieve bewoners – toen en nu – zijn een voorbeeld voor anderen in een wijk. Bedankt’, aldus de wethouder.

Bijzondere wijk
Ook Karin van Dreven, directeur/bestuurder van Haag Wonen, prees de vrijwilligers. Haag Wonen hecht veel waarde aan bewonerscommissies, onderstreepte zij. ‘Overleggen met een bewonerscommissie is voor ons dé manier om de dingen te doen waar behoefte aan is. Haag Wonen is er dan ook dankbaar voor dat zoveel mensen zich in Bezuidenhout West willen inspannen.’

Van Dreven noemde Bezuidenhout West ‘een bijzondere wijk’. Er staan veel kantoren, maar gelukkig ook veel woningen. Daardoor is er ook in het weekend veel leven in de wijk. ‘Dat is heel belangrijk. De mensen op de kantoren mogen dankbaar zijn dat ze uitkijken op een gewone Haagse woonwijk, met een rijke historie, maar bovenal ook met een fantastische toekomst.’

Karin van Dreven en manager Frontoffice Els van der Schans overhandigden namens Haag Wonen enkele cadeaus aan Anneke Stikkelman, voorzitter van de Wijkraad.

Het gezelschap maakte ook een wandeling door de wijk, naar de twee andere panelen. Tot slot was er voor de aanwezigen een hapje en een drankje in het Wijkraadkantoor.