Herontwikkeling Monarch officieel gestart

Ontwikkelingsmaatschappij De Monarch (een joint-venture van Provast en ASR Vastgoed Ontwikkeling) is deze week officieel gestart met de herontwikkeling van het eerste gebouw in het plan “De Monarch” aan de Beatrixlaan in Den Haag. Na een periode van sloop is nu daadwerkelijk gestart met de vernieuwing van het gebouw.
Launching customer het CAK tekende in november 2010 een tienjarige huurovereenkomst voor circa 18.000 m2 VVO. Het betreft de duurzame herontwikkeling van een reeds bestaand en verouderd gebouw. Het CAK zal al begin volgend jaar haar nieuwe kantoor kunnen betrekken. Herontwikkeling speelt in op de wens om de grote kantorenleegstand van dit moment op te lossen. Op de PROVADA 2011 heeft het gebouw al een BREEAM Excellent Ontwerpcertificaat ontvangen.
De Monarch zal in totaal bestaan uit vier kantoorgebouwen met internationale allure. Dit project van in totaal 85.000 m2 vvo bestaat uit drie nieuwe ontwikkelingen, circa 2.000 m2 voorzieningen in de plint en een ondergrondse parkeergarage met circa 725 parkeerplaatsen en de herontwikkeling van het bestaande gebouw.