Hennepkwekerij in de Hendrik Zwaardecroonstraat ontmanteld

Den Haag – Politieagenten ontmantelden woensdag 21 januari een hennepkwekerij in een woning aan de Hendrik Zwaardecroonstraat, na een melding te hebben gekregen over stankoverlast. De politie ontving een tip dat er in de woning mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was.  Hierop besloten agenten poolshoogte te nemen, zij troffen inderdaad een hennepkwekerij aan. In de woning stonden ruim 750 planten. Stedin doet onderzoek naar het illegaal aftappen van stroom. De kwekerij is ontruimd en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.
Vermoeden van hennep?
Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen het risico op celstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendien wordt alle kweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politie werkt samen met partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en sociale dienst om henneptelers af te straffen waar mogelijk.
Daarnaast veroorzaken hennepkwekerijen voor de omgeving veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.
Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.