Helikopter boven Bezuidenhout speurt naar inbrekers

De politie heeft zaterdagavond 26 maart een helikopter ingezet tijdens een zoektocht naar inbrekers. Eén verdachte kon worden aangehouden. Ook hield de politie twee mensen aan die met de helikopter beschenen met een laserpen.
Omstreeks negen uur ’s avonds betrapten de bewoners van een woning aan de Moerbeigaarde in Zoetermeer bij thuiskomst twee inbrekers. De inbrekers sloegen op de vlucht, waarna de gealarmeerde politie naar hen op zoek ging. Daarbij werd een helikopter ingezet, die met een zoeklicht de omgeving van het huis verlichtte.


Von Geusaustraat
Zo’n tien minuten na het incident in Zoetermeer werden in de Von Geusaustraat in Voorburg eveneens twee inbrekers op heterdaad betrapt. Een politieagent in vrije tijd betrapte de twee in de achtertuin van een woning en waarschuwde direct collega’s die wel in dienst waren. Een verdachte kon worden aangehouden, de andere wist te komen.
De helikopter die boven Zoetermeer hing, kon op hetzelfde moment assisteren bij de zoektocht die de politie in Voorburg was gestart. Met een warmtebeeldcamera in de helikopter kon namelijk worden ingezoomd op de omgeving van de Von Geusaustraat, zo’n negen kilometer verderop. Ondanks dit technische hoogstandje en de inzet van politiehonden werd de gevluchte inbreker niet meer aangetroffen.


Laserpen
Tijdens de zoekactie naar de inbrekers werd de piloot van de politiehelikopter gehinderd door licht van een laserpen waarmee vanaf de grond in de helikopter werd geschenen. Politieagenten konden in de Jan Mulderstraat twee personen aanhouden die hiervoor vermoedelijk verantwoordelijk waren. Bij de verdachten werden laserpennen aangetroffen.