Hein Vergeer bezoekt Bezuidenhout

Op donderdag 10 januari bezocht Hein Vergeer, oud-kampioen allround schaatsen het Buurt Preventie Team Bezuidenhout. Vergeer is ambassadeur van de landelijke Stichting SOS Alarmhulpdienst en SOS Alarmcard. Zij streven naar de registratie van minimaal 20 000 gecertificeerde hulpverleners, die op basis van GPS of postcode een alarmering via sms ontvangen in geval van een calamiteit, om snel hulp te kunnen verlenen in afwachting van de reguliere diensten.
Tijdens de presentatie kreeg het team een hesje, een embleem en een identificatiepas aangeboden. Het BPT Voorburg-Bovenveen (in oprichting) was hierbij aanwezig.
De vrijwilligers van het BPT Bezuidenhout zijn opgeleid voor Reanimatie en AED en in maart staat de volledige opleiding EHBO op het programma. Het team is ook aangemeld bij het alarmeringssysteem van Hartveilig Wonen (in oktober geactiveerd) en ontving reeds drie oproepen voor een buurtbewoner die werd getroffen door een hartstilstand.
Het buurtpreventie team wil zo meerwaarde creëren, om ook buiten de surveillances om inzetbaar te zijn bij calamiteiten. Binnenkort worden ook afspraken gemaakt met de Brandweer.
Aanmelding hulpverleners: www.helplevensredden.nl, www.hartveiligwonen.nl 
Aanmelding AED apparatuur: www.aed4.eu