Handen uit de mouwen bij de Van Hoogstratenschool tijdens NL-DOET-dag

Vrijdag 15 maart staken leerkrachten, leerlingen en ouders van de Van Hoogstratenschool (VHS) in Bezuidenhout de handen uit de mouwen tijdens de nationale NL-DOET-dag. Weer een stap dichterbij hun Groene Droomschoolplein.
De Van Hoogstratenschool is, met 200 leerlingen en 40 nationaliteiten en diverse achtergronden, een kleurrijke basisschool. Maar het schoolplein heeft veel steen en beton en kan heel goed kleur en fleur gebruiken. Daarom heeft een aantal ouders en leerkrachten het initiatief genomen om het schoolplein te veranderen in een plein dat groen, natuurlijk en kleurrijk is, en dat kinderen uitdaagt om te bewegen en te spelen.
Met tuinhandschoenen van Garden Centre Bloemendaal in Wassenaar, gingen de handen uit de mouwen en werden met takken van de gesnoeide plantaan onder meer houtrillen en natuurlijke hekjes gemaakt. Ook werd de klimop gesnoeid en delen van de buitenmuur kregen met een lik verf een frisse groene kleur.
NL-DOET-dag was weer een mooie stap in de goede richting; want voor realisatie van het Groene Droomplein kunnen de kinderen nog wel wat hulp en sponsoring gebruiken. Een steentje willen bijdragen? scoh@vanhoogstratenschool.nl