Haal uw fiets weg op Koningin Julianaplein

Reizigers bij het Centraal Station in Den Haag die hun fiets op het Koningin Julianaplein hebben staan krijgen sinds kort van de gemeente de waarschuwing hun fiets in de stalling te zetten. Doen ze dat niet, dan krijgt hun fiets een label. Is de fiets na een week niet weggehaald, dan verdwijnt het rijwiel naar het fietsdepot, Junostraat 24 in de Binckhorst. Daar is de fiets tegen betaling van €15, het tonen van een legitimatiebewijs en een aankoopbewijs/fietssleutel weer terug te halen. Op 7 mei 2010 moeten álle illegaal gestalde fietsen weg zijn.


Op zoek naar uw fiets
Op https://www.fietsdepothaaglanden.nl/ is een dag na verdwijning van uw fiets te zien of het rijwiel bij het fietsdepot staat. Staat hij er niet? Dan kan het zijn dat uw fiets gestolen is en kunt u daarvan aangifte doen op dezelfde website.
Het Fietsdepot is tot 13 mei elke werkdag tot 18.00 uur geopend. Het Fietsdepot is goed te bereiken met bus 26, halte Zonweg. Lijn 26 vertrekt vanaf station Voorburg en vanaf station Den Haag Hollands Spoor. Vanaf Den Haag Centraal rijdt bus 30 naar het Fietsdepot, halte Zonweg. In de ochtend- en avondspits kunt u met tramlijn 10, halte Binckhorstlaan.
Wie zijn fiets op een veilige plaats wil stallen kan daarvoor terecht in de fietsenstalling van de NS of in de gratis Fietsenflat aan de zijkant van het centraal station in de Rijnstraat.


Aanleiding
De gemeente is met de opruimactie van de ‘illegaal’ gestalde fietsen begonnen omdat het Koningin Julianaplein binnenkort verandert in een bouwput. Voor de nieuwbouw rond het Centraal Station moeten op het plein kabels en leidingen worden verlegd.


Voorbeeld van de flyer die de gemeente uitdeelt (290 Kb)