Haagse studententoren viert hoogste punt (video)

Universiteit Leiden – Campus Den Haag laat met trots weten dat op dinsdag 18 december de viering van het hoogste punt van de nieuwbouw van het Leiden University College The Hague op het Anna van Buerenplein in Den Haag heeft plaats gevonden.
In de loop van 2013 verhuist het Leiden University College The Hague (LUCTH) van de huidige locatie aan het Lange Voorhout naar een nieuw gebouw. Dit nieuwe pand van maar liefst 21 verdiepingen staat op het Anna van Buerenplein, naast het Centraal Station van Den Haag en de Koninklijke Bibliotheek.
Het gebouw is ontworpen door architect Wiel Arets en en in opdracht van de Universiteit Leiden wordt de inrichting verzorgd door Ewoud Netten van Studio RTM. Het biedt straks ruimte aan onder meer een groot auditorium, leslokalen, kantoorruimtes voor LUCTH-medewerkers en een grand-café. Ook komen er 400 gemeubileerde kamers voor LUCTH-studenten.
Op dinsdag 18 december 2012 vond de viering van het hoogste punt plaats. De decaan, prof.dr. J. de Vries, hield het welkomstwoord. Wethouder Marnix Norder van de gemeente Den Haag hield een toespraak, “Het hoogste punt van Universiteit Leiden is in Den Haag”.
De formele handeling vond plaats in aanwezigheid van onder meer diverse vertegenwoordigers van de Universiteit Leiden (Leiden University College The Hague, Campus Den Haag, en de afdeling Vastgoed), wethouder Ingrid van Engelshoven van gemeente Den Haag, vertegenwoordigers van VolkerWessels en Green.